divendres, 29 de maig del 2009

Piero Manzoni

L'any 1961 l'artista Piero Manzoni va envasar els seus excrements en noranta llandes de trenta grams cada una. Va vendre eixes llandes al preu oficial del gram de l'or en eixe moment. Hui eixos recipients es troben als més importants museus del món: MOMA, Centre Georges Pompidou, Tate Gallery... Abans d'això Manzoni ja havia jugat amb la idea de qué és una obra d'art: Al 1950 havia fet escultures unflables amb "aire de Manzoni"dins. També va crear un monstre mecànic mogut amb energia solar, de la mateixa manera que va deixar l'emprenta dels seus dits a uns quant ous durs que es podien menjar a la seua exposició. Va nomenar a Umberto Eco obra d'art viva. Així que em pregunte qué és allò que anomenem Art? Que és un artísta? Per que la gent compra art?
----------------------------------
En 1961 el artista Piero Manzoni envasó sus excrementos en noventa latas de treinta gramos cada una. Vendió esas latas al precio oficial del oro en ese momento . Hoy esos recipientes se encuentran en los mas importantes museos del mundo: MOMA, Centro Georges Pompidou, Tate Gallery...
Antes de eso Manzoni ya habia jugado con la idea de qué es una obra de arte:
En 1950 habia hecho esculturas hinchables con "aire de Manzoni" dentro. También creó un monstruo mecánico movido con energia solar, de la misma manera que dejó la huella de sus dedos en unos cuantos huevos duros que se podian comer en su exposición. Nombró a Umberto Eco obra de arte viva.
Así que me pregunto ¿Que es eso que llamamos arte?¿Que es un artísta?¿Por que la gente compra arte?







5 comentaris:

Bea ha dit...

si ?? que asco?? y la gente parecemos borregos, uno dice eso es arte y todos a comprarlo..

Capità Superflipo ha dit...

Pâ cagar-se i no torcar-se!

V. Fauvé ha dit...

home molts diners en material no es va gastar...ara...en menjar, si...perque per a envarser-ne tants....jajajajajajajaj

Anònim ha dit...

Que comeria ese buen hombre!!

Anònim ha dit...

no se que comeria, pero que mente mas locaaaaaaa, guardandose la caca